Kort nieuws

Eerste grote order voor medtech-start-up Mint Solutions

Leestijd: 1 minuut

De Nederlands/IJslandse start-up Mint Solutions heeft zijn eerste grote order gescoord; het Deventer Ziekenhuis heeft na een proefperiode besloten de Medeye-medicijnscanner ziekenhuisbreed uit te rollen. Het apparaat is bedoeld om medicatiefouten te voorkomen. Voordat patiënten hun medicijnen krijgen toegediend, controleert de Medeye eerst of ze overeenkomen met het digitale voorschrift voor de patiënt. Volgens het Deventer Ziekenhuis bracht het systeem tijdens de proef drie tot vier medicatiefouten per dag aan het licht.

Mint Solutions is van oorsprong een IJslands bedrijf, maar in 2013 deed het in Nederland mee aan Startupbootcamp Hightechxl. Het jaar erop haalde het een miljoeninvestering binnen en vestigde het zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf had toen al proeven lopen in diverse Nederlandse ziekenhuizen.

De Medeye is een klein kastje met een la waarin verpleegkunden de pillen kunnen stoppen. Een vision-systeem identificeert alle pillen aan de hand van hun afmetingen, kleur en vorm. Het systeem is aangesloten op een pc, die de controle uitvoert. Voor het controleren van infusen en injecties kan een barcodescanner gebruikt worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content