Kort nieuws

Ed Brinksma wordt Hamburger

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Ed Brinksma verruilt de UT voor de Technische Universität Hamburg (TUHH), een van de jongste, maar ook een van de populairste universiteiten van Duitsland. Hij wordt er de nieuwe president. Zijn aanstelling gaat het eerste kwartaal van 2018 in.

Brinksma heeft een lange geschiedenis in Twente: van 1995 tot 1997 was hij decaan van de UT-faculteit Informatica, van 2002 tot 2005 voorzitter van de afdeling Informatica binnen de EWI-faculteit, van 2009 tot 2016 rector magnificus en sindsdien hoogleraar informatica. Van 2005 tot en met 2008 was hij wetenschappelijk directeur van het Embedded Systems Institute in Eindhoven en hoogleraar aan de TUE. Momenteel is hij ook nog verbonden aan het Stevens Institute of Technology in New Jersey en aan de Singapore University of Technology and Design.

‘Als een niet al te grote technische universiteit, met een vernieuwend onderwijsmodel en aandacht voor ondernemerschap, lijkt de TUHH wel op de UT’, zegt Brinksma in een toelichting op zijn overstap. ‘De universiteit en de stadstaat Hamburg hebben de ambitie uitgesproken om de TUHH kwalitatief en kwantitatief te laten uitgroeien tot een leidende technische universiteit in Noord-Duitsland en spil in het innovatieve ecosysteem van de metropool Hamburg. Ik hoop door samenwerking de band met de UT voor een deel te behouden.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content