Ecospro-ontwikkelkit krijgt grote beurt

Reading time: 1 minute

Author:

Ecoscentric heeft de Ecospro-ontwikkelkit een upgrade gegeven naar versie 3.1, met aanzienlijke verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. De Eclipse-gebaseerde IDE is geüpdatet naar de Helios SR1-release, met alle verbeteringen zoals het nieuwe DSF-GDB-debugraamwerk en gebruiksvriendelijke editors die een foutmelding direct aan de relevante coderegel koppelen.

Daarnaast is de Ecospro-Eclipse-extensie compleet aangepast om Ecos-applicatieontwikkeling te stroomlijnen. Applicatieprojecten kunnen worden geassocieerd met een Ecos-configuratieproject. Dankzij een nieuwe profielenfeature kan de Ecos-configuratietool automatisch de Ecospro-versie, het doelplatform en de build-tools bepalen.

De ontwikkelkit draait nu ook op een bredere reeks platforms. Naast Windows XP wordt ook 32 en 64 bit Windows 7 ondersteund. Linux-ondersteuning strekt zich uit tot Ubuntu, Opensus, Fedora en Red Hat Enterprise Linux, zowel de 32 en 64 bit versies.

De meegeleverde Gnu-compilertoolketens zijn geüpdatet naar versie 4.4.5 voor de meeste architecturen. Op Windows zijn ze nu als native tools beschikbaar in plaats van onder Cygwin, waardoor ze tot vier keer sneller draaien.

Ook de documentatie is flink onder handen genomen, evenals de installatie. Die is nu modulair opgezet om delen los van elkaar te kunnen updaten. Meerdere doelarchitecturen en -borden kunnen naast elkaar worden gebruikt.

De Ecospro-ontwikkelkit versie 3.1 is beschikbaar voor Arm, Mips en PowerPC. Coldfire en Nios II volgen later deze maand.