Kort nieuws

EC begint onderzoek overname Barcovision

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie maakt zich zorgen dat de overname van Barcovision door Itema ’ernstige bezwaren doet rijzen wat betreft de verenigbaarheid ervan met de gemeenschappelijk markt‘. Het bestuursorgaan start daarom een ’grondig onderzoek‘. De uitspraak volgt niet later dan 26 augustus van dit jaar.

Vorig jaar accepteerde CEO Martin de Prycker van de Barco-group een bod van het Italiaanse Itema om Barcovision over te nemen. Deze divisie richt zich volgens hem namelijk niet op de drie kerngebieden waar Barco zich op richt, namelijk medische beeldverwerking; media en entertainment; en beveiliging en monitoring. Itema is de grootste textielmachinegroep ter wereld en heeft 72 miljoen euro over voor de Belgische sensormaker, onder andere voor opwindmachines.

’Sensoren zijn een vitaal onderdeel van textielmachines en zijn van essentieel belang om de kwaliteit te garanderen van textiel dat overal ter wereld wordt verkocht. Daarom is het in het belang van de Europese consumenten dat de Commissie nagaat of deze concentratie geen negatieve impact heeft op de toegang tot dit soort sensoren‘, aldus Eurocommissaris Neelie Kroes.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content