Kort nieuws

E-health-oplossing Focuscura op eigen benen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Zorginnovatiebedrijf Focuscura zet zijn Luscii-activiteiten rond e-health op eigen benen. De spinoff wordt gehuisvest in Amsterdam met rond de 35 werknemers. Daarvoor gaat het bedrijf een strategische samenwerking aan met Omron Healthcare, dat enkele miljoenen in Luscii pompt. Ongeveer de helft van de Nederlandse ziekenhuizen gebruikt Luscii al, terwijl het bedrijf ook actief is in Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Luscii (spreek uit: Lucy) richt zich op coördineren van de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen. Het platform kan gebruikt worden om zorgverleners met patiënten in contact te brengen, metingen en aanvullende gegevens te beheren, data te analyseren en behandelplannen bij te houden. Daarvoor wordt een combinatie van back-endsystemen, applicatiesoftware en apps gebruikt.

De software werd de afgelopen jaren ontwikkeld door Focuscura, aanvankelijk als twee losse producten: een voor beeldzorg en een voor monitoring op afstand. In september werden die producten samengevoegd tot Luscii. Focuscura werkte toen al samen met Omron, dat onder meer bloeddrukmeters voor thuisgebruik levert.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content