Kort nieuws

Duitsers lanceren opensource rijsimulator

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Duitse starter White_C heeft een opensource platform gepresenteerd voor rijsimulaties. Het bedrijf uit Großrosseln bij Saarbrücken heeft de OpenDS-tool geheel geprogrammeerd in Java. Daarbij heeft het gebruikgemaakt van het JMonkeyengine-framework, een scene graph-gebaseerde game-engine die vooral wordt gebruikt voor rendering en het uitvoeren van fysische berekeningen. Aan het opensourceproject nemen al honderdveertig ontwikkelaars deel.

Vorige maand maakte de OpenDS-rijsimulator zijn opwachting op de Cebit. In Hannover demonstreerde White_C een opstelling met meerdere projectoren die samen een naadloze cylindrische rendering toonden van het zicht door de voorruit en de twee zijramen van een auto. Beursbezoekers konden plaatsnemen in een echt demovoertuig voor het gebogen scherm en door een complexe omgeving rijden met fotorealistische texturen en simulaties van verkeer, verkeerslichten en verschillende weersomstandigheden.

White_C is een spin-off van de Automotive-groep van het Deutsche Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz (DFKI), met vestigingen in Saarbrücken, Kaiserslautern en Bremen en een projectbureau in Berlijn. Het grootste deel van de OpenDS-software vindt daar zijn oorsprong. De kern is ontwikkeld binnen het Europese Zevende Kaderproject Gethomesafe. Aanvullend kapitaal komt van EIT ICT Labs en diens Open-Source Booster, een financieringsinstrument voor opensource software.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content