Kort nieuws

Duitsers duiken op geprinte organische elektronica

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Onder leiding van het chemie- en farmaceuticabedrijf Merck en het Forum Organic Electronics is bij onze oosterburen het Polytos-project van start gegaan. Het initiatief richt zich op de verpakkingsindustrie en heeft als doel de ontwikkeling van nieuwe componenten, concepten, materialen, productieprocessen en software voor geprinte organische elektronica. Geïntegreerde sensoren moeten gegevens gaan verzamelen over bijvoorbeeld lichtblootstelling, temperatuur of vochtigheid. Een van de beoogde toepassingen is een slim draadloos informatielabel.

Andere projectpartners zijn BasF, Pepperl+Fuchs, PolyIC, Robert Bosch, Sap, de TU van Darmstadt en de universiteiten van Heidelberg en Mannheim. Copaco, Innovation Lab en Varta ondersteunen het initiatief. De totale kosten bedragen 13,8 miljoen euro. Het Duitse federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek financiert Polytos met ongeveer 7,2 miljoen. Over drie jaar moeten de eerste demo‘s klaar zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content