Kort nieuws

Duitse zonnecelsubsidie onder druk

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Duitse minister van Economische zaken, Philipp Rösler, plaatst vraagtekens bij het nut van subsidies voor zonnecellen. In een interview met het Handelsblatt zegt hij de vergoeding die zonnecelbezitters krijgen voor hun overtollige stroom ’buiten elke proportie‘ te vinden. De Duitse staat gaf vorig jaar ongeveer 13 miljard euro uit aan de terugleververgoeding, waarvan de helft naar zonne-energie. Zonnecellen dragen echter maar een fractie bij aan de stroomvoorziening, aldus de minister. Hij wil de Erneuerbare Energie Gesetz dan ook vervangen, maar dat stuit op verzet bij zijn milieucollega. Mede dankzij de regeling is Duitsland nog altijd de grootste afzetmarkt voor zonnecellen, al komen de Verenigde Staten en Italië snel op.

Ook zakenblad The Economist betoogde onlangs de afschaffing van zonnecelsubsidies. Bits&Chips vroeg ECN-kopstuk Wim Sinke hierop te reageren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content