Kort nieuws

Duitse perikelen doen ICT in het rood duiken

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

ICT Automatisering heeft het afgelopen jaar een omzet geboekt van 80,2 miljoen euro. Dat is vijf procent minder dan in 2010. Onder de streep noteerde de dienstverlener een verlies van 8,1 miljoen, waar het vorige jaarrapport nog een winst van 6,4 miljoen vermeldde. ICT wijt het verlies aan de afwaardering van goodwill van de Duitse activiteiten à 10,2 miljoen euro. Het totaal aantal medewerkers is stabiel gebleven: 794 FTE eind 2011 tegen 790 ultimo 2010.

De Nederlandse activiteiten zagen de inkomsten in heel 2011 met vier procent stijgen tot 64,9 miljoen. De omzet bleef in het eerste halfjaar op een nagenoeg gelijk niveau als in 2010, maar nam in de tweede helft met zeven procent toe ten opzichte van de vergelijkbare periode, ondanks een afnemende vraag. De groei zat hem vooral in het vierde kwartaal, door een succesvolle afronding van een aantal projecten en de levering van hardware. Het tariefherstel in Nederland zette door de verslechterende marktomstandigheden amper door.

De omzet van ICT Duitsland bedroeg over heel 2011 15,3 miljoen euro, 31 procent minder dan een jaar eerder. De daling is het gevolg van een personeelskrimp vanaf de tweede helft van 2010. Met name door de zeer krappe arbeidsmarkt bleef het verloop hoog en bleek het aantrekken van ervaren professionals lastig. Hierdoor heeft het bedrijf de leegloop in 2010 het afgelopen jaar niet kunnen compenseren, zodat de uitvoering van enkele projecten onder druk is komen te staan. Ook lag de inzetbaarheid als gevolg van het inwerken van nieuwe mensen lager dan aanvankelijk verwacht. ICT verwacht de aankomende periode geen substantiële verbetering maar gaat uit van een langzamer herstel. Dit heeft geleid tot een gedeeltelijke afwaardering van de goodwill.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content