Kort nieuws

Duits nano-elektronicacentrum krijgt EU-financiering

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De Europese Commissie steekt 232,5 miljoen euro in het Center Nanoelectronic Technologies (CNT) van het Fraunhofer-instituut. Deze onderzoeksinstelling in Dresden ontwikkelt nieuwe procesoplossingen voor nano-elektronica. De ambitie is om uit te groeien tot het derde Europese researchcentrum op dit gebied, na het Leuvense Imec en Leti in het Franse Grenoble.

’Deze tijd van extreem korte levenscycli voor producten en technologieën vereist dat innovatieve procesoplossingen snel de fabricagepraktijk bereiken‘, aldus CNT-directeur Peter Kücher. ’Het Fraunhofer-centrum is Dresdens antwoord op deze uitdaging. Het CNT is een integraal onderdeel van de Fraunhofer Microelectronics Alliance en zal zich geleidelijk ontwikkelen tot een platform voor nanotechnologen in de industrie en in fundamenteel en toegepast onderzoek.‘

Het CNT bestaat sinds mei vorig jaar en is gevestigd op Infineons productie- en researchfaciliteit in Dresden, naast de 300 mm-fabriek van de Duitse chipgigant. Het centrum gebruikt de Infineon-infrastructuur en heeft een cleanroom van 800 vierkante meter tot zijn beschikking. Daarnaast profiteert het van de 300 mm-fab die AMD eind 2005 opende om aan de groeiende vraag naar zijn 64 bit processoren te voldoen. Deze fabriek levert 90 nm-producten en moet halverwege 2007 volledig op 65 nm zijn overgeschakeld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content