Kort nieuws

Duchâtelet heeft uitkoop Epiq in vizier

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Participatiemaatschappij Elex heeft zijn overnamebod op Epiq heropend. Van 13 september tot en met 1 oktober kunnen de aandeelhouders die niet zijn ingegaan op het eerdere bod van 1,75 euro dat alsnog doen voor dezelfde prijs. De holding van de Vlaamse zakenman-politicus Roland Duchâtelet wil de elektronicafabrikant uit Tessenderlo van de beurs halen omdat de handel te illiquide is.

Elex kan tot uitkoop overgaan als het meer dan 95 procent van Epiq in handen heeft én met zijn bod minimaal 90 procent van de aandelen verwerft die het bij de start nog niet bezat. Op dat moment had Duchâtelet een belang van 87,4 procent, wat betekent dat hij er 11,3 procent bij moet kopen (90 procent van de resterende 12,6 procent) om Epiq van de beurs te kunnen halen. In totaal heeft hij dus 98,7 procent van de aandelen nodig.

Dat percentage haalt Duchâtelet nog niet. Tussen 29 juli en 3 september breidde hij zijn belang uit naar 96,2 procent. Zodra hij de resterende 2,5 procent binnen heeft, kan hij het uitkoopbod op Epiq lanceren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content