Tools&Toys

Drivers NXP gaan led-leven mee

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft een megatest uitgevoerd op zijn led-driver-IC‘s en constateert dat ze de levensduur van de lampjes zelf kunnen evenaren. De Eindhovenaren zetten in december 2008 de stroom op de SSL2101-IC‘s bij een temperatuur van 150 graden Celsius, en ze doen het nog steeds. Daaruit mag worden opgemaakt dat de chips net zo lang meegaan als led-lampen. Volgens de leveranciers daarvan branden die bij normaal gebruik vijftigduizend uur of meer. NXP test een stuk uitgebreider dan de meeste andere halfgeleiderfabrikanten. Normaal gesproken duurt een levensduurtest een uur of duizend.

De Eindhovenaren lanceerden ook een nieuwe geïntegreerde led-driver. De SSL2102 is geschikt voor hoogefficiënte en hoogvermogende vastestofverlichtingstoepassingen tot 25 watt. Het IC ondersteunt dimmen tot een procent van de lichtintensiteit. Het verschil met de SSL2101 is het hogere ondersteunde vermogen, wat een breder scala aan toepassingen mogelijk maakt.

Ten slotte presenteert NXP ook een online designtool voor led-lampen. Ontwerpers kunnen hun verlichtingstoepassingen gebaseerd op vier NXP-producten testen en evalueren. Naast de SSL2101 een SSL2102 voor dimbare lampen kunnen ook de SSL1522 en SSL1523 voor niet-dimbare lampen aan een evaluatie worden onderworpen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content