Nieuws

Draai je legacy code eens in je browser

Leestijd: 5 minuten

De webbrowser evolueert gestaag naar een universele runtime voor apps en applicaties. Nieuwe technologieën maken het mogelijk bestaande C- en C++-toepassingen klaar te maken voor het nieuwe platform.

Tweede paasdag viel er bij de redactie een persbericht in de digitale postbus van toolleverancier Sigasi: de Genste start-up heeft een plug-in uitgebracht voor Internet Explorer en Chrome om scriptjes geschreven in VHDL te draaien. ’Heel veel hardwareontwerpers willen interactieve webpagina‘s maken, maar hebben geen kennis van populaire scriptingtalen zoals Javascript. Met deze plug-in kunnen ze hoogkwalitatieve interactieve websites creëren in de taal waar ze het meest mee bekend zijn‘, aldus Sigasi-CEO Philippe Faes in het persbericht.

Het 1 aprilgrapje onderstreept maar weer eens dat programmeertalen hun duidelijk uitgesleten niches hebben: VHDL is bedoeld om hardware te ontwerpen, het programmeren van webtoepassingen is het exclusieve domein van Javascript. Aan dat laatste wordt echter meer en meer gemorreld. Een kudde aan programmeertalen staat klaar om de browser te bestormen: nieuwe talen, maar ook bestaande zoals Java, C++ en zelfs C.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content