Kort nieuws

Draadloze revolutie legt Catena geen windeieren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Chipontwerper Catena uit Delft heeft in 2007 een omzet geboekt van 26 miljoen euro. Dat is een stijging van 37 procent in vergelijking met de 18,9 miljoen uit 2006. Het bedrijf zegt te profiteren van de groeiende vraag naar draadloze applicaties. Door de trend naar steeds kleiner CMos-technologieën zijn er steeds meer ingenieurs nodig om een IC te ontwerpen. De Delftenaren breidden hun personeelsbestand van hardware- en software-engineers het afgelopen jaar uit om aan deze vraag te voldoen.

Algemeen directeur Rien Geurtsen noemt 2008 een uitdagend jaar. Aan de ene kant zullen klanten blijven vragen naar draadloze technologie, grotere complexiteit en kleinere afmetingen. Aan de andere kant heeft de bankcrisis en de devaluatie van de dollar invloed op de bereidheid tot investeringen. ’We hebben nu al ongeveer 60 procent van de omzet van vorig jaar in ons orderboek staan. Dat geeft vertrouwen‘, aldus Geurtsen. ’Maar dingen moeten niet slechter worden, want we zitten in een investeringsindustrie.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content