Kort nieuws

Draadloostak smet op goede cijfers ST

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 2,5 miljard dollar. Dat is 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Frans-Italiaanse halfgeleiderbedrijf dankt die groei aan betere verkoopcijfers in Azië, en Noord- en Zuid-Amerika. De omzet steeg daar met respectievelijk 18 en 13 procent.

Onder de streep houdt ST netto 170 miljoen dollar over. Begin 2010 bedroeg de nettowinst 57 miljoen. De winst had een stuk hoger kunnen uitvallen. De draadloosdivisie – vooral ST-Ericsson – zag de omzet namelijk met een derde afnemen en draaide zo een verlies van 180 miljoen dollar. Die terugloop werd gecompenseerd door ST‘s onderdeel voor analoog, Mems en microcontrollers. Die afdeling vergrootte zijn omzet met 38 procent naar 755 miljoen dollar. De nettowinst was hier 166 miljoen.

ST verwacht dat het tweede kwartaal zich zal ontwikkelen in de lijn van het eerste kwartaal. Het verwacht dat de omzet -2 tot 5 procent zal veranderen. Hierbij houdt het rekening met aanhoudende verkoopdaling bij ST-Ericsson.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content