Technieuws

Draadloos sensorsysteem uit Delft meet vervuilingen in water

Paul van Gerven
Leestijd: 5 minuten

Bioception uit Delft heeft een apparaatje in ontwikkeling waarmee je metingen kunt verrichten in waterig milieu Deze Biopil zou daarom aftrek kunnen vinden bij bedrijven die ’iets‘ met water doen, van de farmaceutische industrie tot viskwekers. Iedereen die vervuilingen of voedingsstoffen in water wil meten, zou volgens het Delftse bedrijf baat bij de Biopil kunnen hebben.

Vorige maand won Bioception de ID-NL-categorieprijs Elektronica, sensoren en ICT voor zijn eigen vinding. De prijs werd uitgereikt op het evenement Nederland Innovatief, dat 6 en 7 december werd gehouden in Rijswijk en Dordrecht. Daar kwamen ondernemers, uitvinders, kennisinstellingen en overheidsinstanties samen om na te denken over vernieuwing. Van de website: ’Tijdens dit tweedaagse evenement tonen wij belangrijke ontwikkelingen op het gebied van innovatie en bieden wij een kwalitatief platform voor succesvol ondernemen. Een bezoeker aan Nederland Innovatief verlaat het evenement met tal van praktische oplossingen en mogelijkheden om direct zijn ondernemingsrendement te verbeteren door middel van innovatie.‘

Naast de Top Holland-prijs reikte de jury ook nog zes andere prijzen uit. Op basis van creativiteit, economische waarde en marktkansen kregen vijf andere creatievelingen ook een aansporing. De hoofdprijs van 25 duizend euro ging naar Bam Grondtechniek voor een alternatieve manier van dijkversterking.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content