Interview

Dood aan embedded software

Nieke Roos
Leestijd: 8 minuten

Op de BSO-leest geschoeid, timmert Luminis aan de weg in hightech Nederland – en daarbuiten. Oprichter Hans Bossenbroek heeft veel geleerd van de jaren die hij werkte voor het vermaarde bureau van Eckart Wintzen. Met mainstream softwaretechnologie trekt hij nu ten strijde tegen de embedded-toko‘s.

Officieel is hij directeur-eigenaar van Luminis, maar Hans Bossenbroek probeert zich zo min mogelijk te mengen in de dagelijkse gang van zaken. ’Dat is niet gemakkelijk voor een bemoeial zoals ik. Als ik ergens ga zitten, ga ik me ermee bemoeien. Daarom heb ik ook geen vaste stek. Ik reis een beetje rond en wissel af tussen onze kernen om te praten met medewerkers, waarbij ik wel weer goed moet opletten dat ik niet ga meesturen. Die fout heb ik al een paar keer gemaakt. In een organisatie van zeventig man kent iedereen elkaar. Ze hoeven me maar te zien of ze komen bij me en voor ik het weet, schiet ik onder de duiven van de kerndirecteur. Meestal zit ik echter bij klanten en bij bedrijven waarmee we samenwerken of dat zouden kunnen gaan doen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content