Kort nieuws

Distributieranglijst in 2008 stabiel

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De vijfentwintig grootste distributeurs verkochten vorig jaar voor 56 miljard dollar aan onderdelen, een groei van bijna 3 procent ten opzichte van 2007. Arrow, Avnet en WPG groeiden van jaar op jaar met zo‘n 5 procent. Future en Bell zijn de grote verliezers. De omzet van beide bedrijven daalde in 2008 met 8 procent ten opzichte van 2007.

Het tijdschrift EE Times, dat de ranglijst opstelde, tekent aan het concept van distributeur voor de grote spelers die wereldwijd opereren iets uit het verleden is. Geen van hen richt zich meer op het puur doorverkopen van onderdelen en logistieke diensten. ’Om te overleven, omzetten en flinterdunne marges te verhogen, zoeken bedrijven als Arrow, Avnet, Future, WPG, TTI en Farnell naar manieren om hun marges te verhogen, zoals designservices.

Distributie is volgens EE Times dramatisch veranderd. ’Het aanbod van diensten bij Arrow Electronics is zo uitgebreid dat het bedrijf meer als een dienstverlener in toeleveren functioneert, dan als componentdistributeur‘, aldus EE Times. ’Arrow levert ontwerpservices en heeft meer designers en software-engineers in dienst dan veel van zijn klanten.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content