Kort nieuws

Distributeurs IC’s hebben wind in zeilen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het tweede kwartaal van dit jaar werd er in Europa voor 1,4 miljard euro aan chips afgezet via distributiekanalen. Dat is 19,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2005. Dat meldt branchevereniging DMASS (Distributors‘ and Manufacturers‘ Association of Semiconductor Specialists). De Europese markt voor halfgeleiderdistributie sloot een sterk eerste halfjaar af met een omzetgroei van 18 procent naar 2,8 miljard euro.

’2006 is begonnen als een extreem succesvol jaar voor halfgeleiderdistributie. We zitten dicht tegen de recordniveaus van 2000 aan‘, zegt DMASS-topman Georg Steinberger. Hij waarschuwt echter voor al te veel optimisme. Er zijn volgens hem gelijkenissen met 2004 toen de groei zo‘n 15 procent bedroeg. ’Toen startte de eerste helft ook sterk, maar vlakte de markt af tegen het einde van het jaar. Het is nog onduidelijk of de huidige trend doorzet. De tekens uit de OEM-markt zijn niet gunstig.‘

Duitsland is nog altijd het grootste afzetgebied. Onze oosterburen scoorden een omzetgroei van ruim 25 procent en klommen naar 428 miljoen euro. Met 193 miljoen euro (+15,5 procent) pakt Italië de tweede plaats, gevolgd door Groot-Brittannië en Ierland (158 miljoen, +13,7 procent) en Frankrijk (130 miljoen, +11,2 procent). De Benelux liet een gemiddelde groei zien van 14,6 procent en zette een omzet neer van 48 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content