Tools&Toys

Display Electronic Assembly draait zonder perifere hardware

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Electronic Assembly heeft een display dat zich met minimale moeite en middelen laat aanzwengelen. Normaal gesproken is daar een pc-achtig systeem of krachtige microcontroller voor nodig, beide met software. Voor kleine systemen of voor systemen die in kleine oplage worden gemaakt is dat niet praktisch. Electronic Assembly claimt dat zijn EdipTFT43-A zonder al die perifere hardware draait, eventueel voorzien van een touchpanel.

Het display verbruikt 5 V bij een maximale stroomsterkte van 180 mA. Er zijn drie interfaces aan boord: I2C, RS232 en SPI. Ook geïntegreerd zijn verschillende karaktersets, waaronder Arabisch, cyrillisch en hebreeuws, en grafische functies. Kleurenfoto‘s kunnen op het interne flashgeheugen worden opgeslagen als BMP, Gif (ook geanimeerd) of JPeg. De optionele aanraakmodule maakt het mogelijk om het schermoppervlak op te delen in verschillende talen.

De buitendimensies van de module zijn 107 bij 71 mm, dus op zijn kant past hij in smallere plaatsen – deze stand wordt ondersteund. Hij werkt in het temperatuurbereik van -20 tot 70 graden Celsius. Een ophanging is verkrijgbaar als accessoire.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content