Dirk Logie stapt over van Ansem naar Recore


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Recore heeft een nieuwe CEO gevonden: de CEO van het Leuvense Ansem Dirk Logie. Daarmee komt een einde aan een zoektocht die begon toen CEO Paul Heysters samen met medeoprichter en CFO Lodewijk Smit in maart vorig jaar opstapten en Recore een min of meer nieuwe koers insloeg. Logie bekleedde verschillende managementfuncties bij Philips Semiconductors en was later CEO van de Leuvense poot van Chipidea en van Ansem.

Ook bij Ansem werd Logie aangetrokken om een nieuwe koers te implementeren; in 2011 vormde het zichzelf om van IP-leverancier naar ontwerper van complete Asics. Het Enschedeese Recore kwam afgelopen jaar tot de conclusie dat de chip voor digitale radio die het ontwikkelde niet de daadwerkelijke sterktes van het IP naar voren bracht. Daarom herpositioneert het bedrijf zich nu met de focus op redundante multicore DSP-oplossingen voor missiekritieke toepassingen.