Kort nieuws

Devlab krijgt volledige tools Mentor Graphics

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Coöperatief researchlab Devlab krijgt de volledige beschikking over de toolketens voor embedded software- en chipontwikkeling van Mentor Graphics. De gereedschappen vertegenwoordigen een waarde van 25 miljoen euro. Het gaat om toegang tot alle beschikbare ontwerptechnologie voor printplaten, IC‘s, embedded ontwerp en hoge-niveau gereedschappen. In de researchomgeving als die bij Devlab in Eindhoven is de tooling voor high level design het meest interessant. Die omvat system vision tools voor het beschrijven en analyseren van systeemarchitectuur en synthesetools voor synthese van ANSI C++ code rechtstreeks naar een hardwarebeschrijvingstaal (HDL).

Algemeen manager Frank Schoonens van Mentor zegt dat de best-in-class ontwerpgereedschappen van de EDA-leverancier de resultaten van DevLab zullen versnellen. ’Zowel het Nederlandse Mentor-team als de mensen uit onze productdivisies zijn beschikbaar om DevLab te ondersteunen om het vereiste productiviteitsniveau te bereiken dat onze commerciële klanten verwachten‘, aldus Schoonens.

Devlab, Development Laboratories, is een samenwerking van Almende, Betronic, Chess, Connect, Mediatronix, NBG Industrial Automation, Salland Electronics, Van Mierlo, Protonic, PTS Software, Technobis en Vitelec. Devlab kwam begin vorig jaar van de grond als initiatief van de FHI-branchegroep Development Club. De leden verrichten gezamenlijk precompetitief onderzoek voor technologieën als energy scavaging, ad-hoc-sensorcommunicatienetwerken en bewegingstechnologie. Devlab werkt samen met de universiteiten van Amsterdam, Delft, Eindhoven en Leiden en de hogescholen HAN, Fontys, Saxion en Windesheim.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content