Your cart is currently empty!
Designingenieurs houden niet van verandering
Hij kreeg college van Craig Barett, de latere topman van Intel. Als jonge manager stond Walden Rhines bij Texas Instrument aan de wieg van de fameuze 320-DSP en legde daarmee de basis voor een miljardenmarkt. Als CEO van Mentor Graphics trok hij de leverancier van chipontwerpgereedschappen uit het slop en vormde het om tot een gezond, flexibel bedrijf. Bits&Chips praatte een uur met de halfgeleiderindustrieveteraan op doorreis in Europa.
Walden ’Wally‘ Rhines maakte een droomstart in de elektronica. Met een bachelor metallurgie op zak kwam hij op Stanford University Craig Barett tegen, die daar toen doceerde en later topman van Intel werd. Rhines: ’Craig was van huis uit ook metallurg, maar wilde de kant op van de elektronica. Van 1968 tot 1972 was ik zijn eerste student die zich daar op richtte.‘ Rhines vertelt dat hij het niet alleen professioneel maar ook privé goed met Barett kon vinden. ’Ik heb met hem in de kroeg gestaan en ben met hem uit vissen geweest.‘
Ook Rhines draait inmiddels al heel wat jaartjes mee in de wereld van de chips. Na een jarenlange carrière bij de halfgeleiderdivisie van Texas Instruments (TI) nam hij dertien jaar geleden de leiding over bij Mentor Graphics, die de tools maken waarin chipmakers hun chips ontwerpen. Benieuwd naar zijn kijk op historische en recente ontwikkelingen in de IC-markt reisde Bits&Chips af naar Eindhoven, waar Mentor zijn jaarlijkse roadshow hield om de klanten bij te praten. In het Evoluon spraken we met Rhines over zijn tijd bij TI, de strategie van Mentor en zijn ideeën om chipproductie schaalbaar te houden.