Kort nieuws

Den Haag erkent Brainport als economische pijler

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister van der Hoeven (EZ) heeft de Brainport-regio erkend als een van de pijlers van de Nederlandse economie, vergelijkbaar met het belang van het Rotterdamse havengebied en luchthaven Schiphol. Zij vraagt de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel in een brief het voortouw te nemen in de ontwikkeling van een visie op Brainport als toptechnologische regio. Dit tot 2020 strekkende vergezicht zou halverwege volgend jaar klaar moeten zijn. Er is ook sprake van een overlegtafel, waarin behalve lokale bedrijven, kennisinstellingen en overheden organisaties ook de ministeries van EZ en OCW vertegenwoordig zijn.

Van Gijzel spreekt in het Eindhovens Dagblad van een doorbraak. ’Voor de eerste keer is het kabinet beleidsmatig betrokken bij de economie in Zuidoost-Nederland. Dat betekent dat niet alleen maar ad-hocsubsidies toegekend worden, het beleid wordt fundamenteler afgestemd op onze regio. Dit heeft voor Eindhoven en de rest van Zuidoost-Nederland grote gevolgen. De erkenning als topregio betekent dat onderwijsinstellingen, cultuuraanbod en infrastructuur in de toekomst een impuls kunnen krijgen.‘

Van Gijzel is behalve burgervader ook voorzitter van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en van Stichting Brainport.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content