Tools&Toys

Demmel breidt aanbod intelligente lcd-panelen uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Duits-Oostenrijkse bedrijf Demmel heeft twee intelligente lcd-panelen aan zijn assortiment toegevoegd. Het betreft een 7 inch en een 10,2 inch exemplaar. Beide hebben ingebouwde functionaliteit om bewegende beelden, foto‘s, macro‘s, tekst of Windows-fonts op te slaan op het interne 32 MByte flashgeheugen van de lcd-controller. Daardoor is de hardware- en softwareontwikkeling makkelijker in vergelijking met conventionele lcd‘s en behoort pixelgebaseerd programmeren tot het verleden.

Volgens Demmel is het op zijn I-lcd-schermen eenvoudig een aantrekkelijke lay-out te ontwerpen, zelfs als er een low-end processor aan wordt gekoppeld. De controller wordt immers aangestuurd met intuïtieve high-level commando‘s. Een configuratie-editor voor Windows is gratis beschikbaar, zodat het gebruik van een programmeertaal niet nodig is.

De displays zijn voorzien van touchscreenfunctionaliteit en I2C-, RS232-, SPI- en USB-interfaces. De 7 inch-variant heeft een resolutie van 800 bij 480 beeldpunten, de grotere versie heeft 1024 bij 600 pixels. Beide modellen hebben een led-backlight. De standaard 3,3 V voeding kan eventueel worden vervangen door een exemplaar van 5 V.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content