Kort nieuws

Delftse slaaptrainer haalt 12,5 miljoen op in tweede investeringsronde

Leestijd: 1 minuut

TU Delft-spin-off Nightbalance heeft in een tweede investeringsronde 12,5 miljoen euro opgehaald met zijn trainingsinstrument om slaapapneu te bestrijden. Met het geld wil het bedrijf uitbreiden in Europa en de Amerikaanse markt betreden. Daarvoor wil het klinische studies in de VS organiseren. Het bedrijfje is sinds 2012 in Europa actief.

Slaapapneu betekent dat de ademhaling van een slapend persoon stokt, waardoor diegene min of meer wakker schrikt. Wanneer dit vaak gebeurt gedurende de nacht, kan dit resulteren in klachten zoals chronische vermoeidheid.

Soms kan het probleem opgelost worden door de patiënt niet langer op de rug te laten slapen. Nightbalance zet hierop in; onder begeleiding van een arts krijgt de patiënt een klein apparaatje dat subtiel begint te trillen bij de verkeerde houding, waardoor de drager zichzelf omdraait. Het apparaatje registreert ook de slaaphouding zodat het verloop over de lange tijd te bepalen is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content