Academica

Delftse denktank moet studentenaantallen opkrikken

Leestijd: 1 minuut

Een denktank van de TU Delft moet de komende maanden een plan uitbroeden om de studies aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica aantrekkelijker te maken. Die kampen met sterk teruglopende studentenaantallen. Elektrotechniek telt nu 57 eerstejaarsstudenten, informatica en wiskunde respectievelijk 75 en 25.

De leden van de denktank komen voornamelijk van binnen de Delftse universiteitsmuren. Voorzitter is oud-decaan Erik Backer. Volgens de huidige decaan Daan Lenstra is het publiek te weinig bekend met het werk van de faculteit, ondanks het grote aantal gadgets dat ze bezitten. De denktank zal daar dan ook op inzetten. Eind mei moeten de eerste kortetermijnaanbevelingen er liggen, later volgt een langetermijnplanning.

Ironisch genoeg kreeg het elektrotechniekonderzoek bij de drie technische universiteiten onlangs een uitstekende beoordeling. Als er echter te weinig studenten zijn, kan ook het onderzoek in gevaar komen. Met name Elektrotechniek vraagt om dure faciliteiten en die zijn alleen te rechtvaardigen met genoeg studenten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content