Kort nieuws

Delftse beeld-naar-spraak-app Envision haalt kwart miljoen binnen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Delftse startup Envision heeft een seed-investering van 250 duizend euro ontvangen van het nieuwe techfonds 4impact. Het in 2017 opgerichte bedrijfje werkt aan een gelijknamige smartphoneapp die de visuele wereld met behulp van ai omzet in spraak. Daarmee kunnen blinden en slechtzienden bijvoorbeeld zelfstandig het ov gebruiken, menukaarten in restaurants lezen of hun vrienden herkennen. Envision is een van de startups binnen de nieuwe artifical intelligence-hub Yes!Delft The Hague.

4impact is een Haags investeringsfonds, opgezet door twee voormalige collega’s van Goldman Sachs. Het focust op technologiegedreven bedrijven die sociale inclusie, gezondheidszorg en welzijn en het milieu hoog in het vaandel hebben. ‘We zien grote potentie in de Envision-technologie en de impact die zij kan hebben op de levens van een heleboel mensen’, verklaart managing partner Ali Najafbagy van 4impact de investering.

Met het verse kapitaal wil Envision zijn marketinginspanningen intensiveren en commerciële samenwerkingen opzetten om zijn technologie wereldwijd te verspreiden. Daarnaast gaat er geld naar personeelsuitbreiding en productontwikkeling, niet alleen om nieuwe features en functies toe te voegen, maar ook om de stap te zetten naar draagbare camera’s en slimme brillen. Het langetermijndoel is een softwareplatform dat betekenisvolle informatie kan halen uit afbeeldingen en camera’s zo slim kan maken dat ze iedereens blik op de wereld verruimen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content