Delft opent lab voor bionanotechnologie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Volgende week donderdag opent de Technische Universiteit Delft officieel zijn nieuwe afdeling Bionanoscience – het snijvlak tussen biologie en nanowetenschap, zoals de universiteit het omschrijft. De opening markeert tegelijk het aantreden van Cees Dekker als nieuwe directeur van het Kavli Institute of Nanoscience aan de TU Delft.

De nieuwe afdeling omvat een laboratorium met de nodige faciliteiten voor biologisch onderzoek. ’De TU Delft breidt haar onderzoek hiermee sterk uit richting de biologie, een belangrijke ontwikkeling‘, stelt Dekker. ’Het afgelopen jaar zijn we gegroeid van vier naar tien leidende wetenschappers.‘ De komende jaren wil de afdeling doorgroeien naar ruim twintig wetenschappers.

Het Delftse bionano-onderzoek kent een aantal verschillende insteken. Zo ontwikkelt het extreem gevoelige instrumenten om individuele moleculen te onderzoeken, maar brengt het ook de precieze werking in kaart van kankermedicijnen in de cel. Ook werken de Delftse onderzoekers aan een chip met landschapjes om de aanpassing en evolutie van bacteriën te bestuderen.