Academica

Delft bij tien beste elektro-opleidingen

Leestijd: 1 minuut

Het blad Electronic Engineering Times plaatst de Technische Universiteit Delft op de zevende plaats in zijn wereldwijde toptien van beste opleidingsinstituten voor elektrotechnische ingenieurs. Volgens het gezaghebbende Amerikaanse elektronicablad hebben de topinstituten met elkaar gemeen dat ze zich steeds meer over de grens oriënteren. Het MIT, de Stanford-universiteit, de universiteit van Californië in Berkeley en de Carnegie Mellon-universiteit voeren de lijst aan, gevolgd door de Cambridge Universiteit, de Technische Universiteit van München, de TU Delft en de École Polytechnique. Het Indische Instituut voor Technologie Madras en de Chinese Tsinghua-universiteit sluiten de lijst af.

Volgens EE Times worden niet-Amerikaanse instituten in de toekomst belangrijker. Studenten in Azië en Europa zijn vaker bereid om over de grens te studeren dan in de VS. Voor Europa spelen de Bologna-afspraken een grote rol. Deze hebben onder meer tot doel dat studenten binnen de EU makkelijk in andere EU-landen kunnen studeren.

Andere succesfactoren zijn volgens EE Times het onderwijs door gerenommeerde wetenschappers met goedgefinancierde en geavanceerde onderzoeksprojecten, goede faciliteiten en nauwe banden met de industrie. Eerder dit jaar schreef het Times Higher Education Supplement de Delftse universiteit ook al hoog aan met de vijftiende positie van technische opleidingsinstituten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content