Kort nieuws

Deel Nokia Siemens Herentals op eigen benen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Nokia Siemens Networks verkoopt zijn Open Transport Network-activiteiten in Herentals aan investeringsmaatschappij Gimv. Het team van ongeveer tachtig mensen gaat over naar een nieuw op te richten bedrijf met de Belgische risico-investeerder als meerderheidsaandeelhouder. De directie en medewerkers van OTN krijgen de mogelijkheid om te participeren. De overdracht, die in het tweede kwartaal van 2008 zijn beslag moet krijgen, behelst functies in onderzoek en ontwikkeling, productie, technische ondersteuning en verkoop.

Het onderdeel Open Transport Network (OTN) werkt aan producten die de gelijknamige netwerktechnologie gebruiken voor netwerkverkeer via glasvezel. OTN kan overweg met audio, Ethernet, seriële verbindingen (RS232), telefonie (ISDN), video en video-over-IP (DVB, H.264, M-JPeg, MPeg-2, MPeg-4). De technologie is ontwikkeld bij de voorloper van Nokia Siemens Networks in Herentals, Siemens Atea (Automatic Telephone and Electrical Company met de toevoeging A van Antwerpen). Nu wil het moederbedrijf ervan af. Door zich te richten op zijn kerncompetenties verwacht het bedrijf eind 2008 twee miljard euro te kunnen besparen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content