Tools&Toys

Debugplatform Mentor reikt van virtueel prototype tot eindproduct

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Mentor Graphics heeft een debugplatform aangekondigd voor embedded software dat het hele traject bestrijkt van het presilicium tot het eindproduct. Het platform combineert de Sourcery Codebench-softwareontwikkeltools van Mentor met diens ESL-producten Vista voor virtueel prototypen en Veloce voor hardware-emulatie. De bundeling geeft embedded-softwareontwikkelaars vanuit hun native omgeving toegang tot technologiedata uit hardwareontwerptools.

Sourcery Codebench is gebaseerd op de Sourcery G++-technologie, die Mentor eind vorig jaar in handen kreeg. De afgeleide IDE gebruikt de Gnu-toolketen en biedt een krachtige en eenvoudig te gebruiken gereedschapskist om systemen te ontwikkelen en te optimaliseren. De Systemanalyzer-component maakt visuele analyse op systeemniveau mogelijk waarmee ontwikkelaars kunnen zien wat er draait op welke softwarekern, zodat ze bottlenecks kunnen identificeren, inzicht hebben in het resourcegebruik en betrouwbaardere systemen kunnen bouwen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content