Podium

De With wil betere brug slaan tussen onderzoek en industrie

Karlijn Raats
Leestijd: 4 minuten

Peter de Withs ideeën bij Philips Research leidden begin jaren negentig tot een videocompressiestandaard en hielpen ook webcams, digitale tv‘s en opslagapparatuur door te ontwikkelen. Na bijna 7,5 jaar adviseurschap bij LogicaCMG gaat de TUE-deeltijdhoogleraar de video-innovatiekar trekken bij Cyclomedia Technology, de Waardenburgse leverancier van beeldmateriaal en visualisatie. Wie is Peter de With en waarom moeten we hem kennen?

Hoe ziet uw loopbaan eruit tot nu toe?

’Ik heb elektrotechniek gestudeerd aan de TU Eindhoven. In 1984 ging ik na mijn afstuderen als onderzoeker op het Natuurkundig Laboratorium van Philips werken aan codering voor digitale videorecorders. In 1992 promoveerde ik aan de TU Delft – aan de TUE was op dat moment geen hoogleraar beeldverwerking. Mede door het werk van het standaardisatieteam bij Philips waaraan ik als video-expert deelnam, kwam in 1993 de DV-videocompressiestandaard tot stand. Die is toegepast in de DV-camcorder, waarvan ook diverse professionele productseries op de markt kwamen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content