Achtergrond

De weg naar draadloze 100 Gbit/s-verbindingen

Peter Baltus is sinds 2007 hoogleraar en directeur van het Centre for Wireless Technology (CWTE) van de faculteit Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarvoor werkte hij 22 jaar voor Philips en NXP.

Leestijd: 7 minuten

Zowel het aantal als de snelheid van draadloze verbindingen groeit de komende jaren aanzienlijk. Binnen tien jaar is een behoefte te verwachten aan verbindingen met snelheden tot 100 Gbit/s, meer dan twee ordes groter dan wat nu gebruikelijk is. Bovendien moeten de afmetingen en kosten van draadloze verbindingen flink afnemen terwijl de betrouwbaarheid omhoog moet. Deze groei kan niet worden volgehouden met incrementele verbeteringen van de individuele onderdelen, integrale oplossingen zijn nodig. Het Centre for Wireless Technology van de TU Eindhoven ontwikkelde een roadmap die moet leiden tot een consistente verzameling technologieën om de gewenste datasnelheden te realiseren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content