Nieuws

De stand van embedded software in Nederland

Pieter Edelman
Leestijd: 8 minuten

Wat zijn de grote trends rond embedded software in Nederland en daarbuiten? Hebben iot en ai een grote invloed? En hoe zit het met modelgebaseerd ontwikkelen? Bits&Chips kijkt samen met Tiobe wat er allemaal speelt in de hightechsector.

Iedere software-engineer zal de Tiobe-index wel kennen, de ranglijst voor de populariteit van programmeertalen gebaseerd op zoekopdrachten bij zoekmachines, webwinkels en fora. De nauwkeurigheid van die meting wordt vaak in twijfel getrokken, maar op zijn minst biedt de index een interessant kijkje in de ontwikkeling van programmeertalen over de jaren heen.

Maar Tiobe zit ook op een andere berg data, die voor de Bits&Chips-lezer veel interessanter is. Van bijna een miljard coderegels bij hightechbedrijven – vooral de Nederlandse – meet het Eindhovense bedrijf dagelijks hoe het gesteld is met de kwaliteit, van de kleinere bedrijven tot aan de grote multinationals. In totaal driehonderdvijftig metrieken kunnen worden bijgehouden, zowel met eigen software als met die van derde partijen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content