Serie

De selectie van een pilotproject

Derk-Jan de Grood is testexpert en Agile-coach bij Valori. Hij zet zich in om de toegevoegde waarde van testen te vergroten in zowel Agile- als traditionele context.

Leestijd: 6 minuten

‘Agile in de echte wereld’ is een reeks artikelen waarin Derk-Jan de Grood de impact van Agile belicht aan de hand van verhalen uit de praktijk. Deze keer bespreken we enkele factoren om rekening mee te houden bij de selectie van de eerste werkzaamheden.

Het management en het scrumteam zijn beide cruciaal tijdens de implementatie van Agile, heb ik betoogd in de vorige delen van deze reeks. Het management moet op de juiste momenten zijn commitment uitspreken voor de ingezette verandering. Het team moet laten zien dat het nu nog beter in staat is om waardevolle it-oplossingen te leveren.

Minstens zo belangrijk is de keuze van het pilotproject. Wil een verandering als de overstap naar Agile kunnen gedijen, dan is het zaak om te beginnen met werkzaamheden die een goede kans van slagen hebben. Verschillende factoren verhogen die kans.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content