Kort nieuws

De rfid-labels van een cent zijn gearriveerd

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Rfid-labels zo goedkoop dat ze op alle items in de supermarkt kunnen worden geplakt: ze zijn nu verkrijgbaar, claimt Pragmatic. Het Britse bedrijf lanceerde onlangs twee producten in de zogenaamde Connect-IC-familie, die de eigenschappen en prijs hebben om op fast moving consumer goods te worden toegepast. Typisch wordt daarvoor een prijsstelling van een cent of minder nodig geacht.

Radiografische stickers waren tot voor kort alleen voorbehouden aan duurdere artikelen. Sommige luxe whiskey-merken, bijvoorbeeld, gebruiken rfid-labels op hun flessen om namaak te bestrijden. Farmaceuten gebruiken rfid in medicijnverpakkingen voor logistieke doeleinden. Dit soort labels kosten per stuk enkele tot enkele tientallen centen, afhankelijk van de functionaliteit.

Het wachten was op labels die zo goedkoop zijn dat hun prijs verwaarloosbaar is op de prijs van alledaagse producten. Pragmatics claimt dat niveau te hebben bereikt met dunnefilmoxide-halfgeleiders op een plastic ondergrond. De flexibele labels kunnen worden geïntegreerd in een keur van substraten, waaronder plastic en papier.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content