Achtergrond

De nieuwste techniek in de oudste stad

Mariska Schok is verantwoordelijk voor bestuurscommunicatie en woordvoering bij de gemeente Nijmegen.

Leestijd: 2 minuten

Novio Tech Campus in Nijmegen profileert zich als de snelst groeiende innovatieve hub voor bedrijven op het gebied van hightech en halfgeleiders. Een impressie van wat de campus zoal te bieden heeft.

Novio Tech Campus heeft als doel het ondernemersklimaat voor lifesciences, health en hightech in Nijmegen te verbeteren. Sinds de oprichting in 2013 is de tienduizend vierkante meter grote campus gegroeid naar vijftig bedrijven waar zo’n achthonderd mensen werken. Een forse groei die zich naar verwachting gaat doorzetten.

Kennis, innovatie en bedrijvigheid gaan hand in hand op de Nijmeegse campus. Zowel gerenommeerde bedrijven als NXP, Ampleon en Sencio als starters werken er samen met onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. ‘Daardoor is Novio Tech Campus een dynamische plek, waar nieuwelingen en ervaren mensen elkaar ontmoeten, kunnen inspireren en elkaar verder kunnen helpen met ideeën’, aldus directeur Rikus Wolbers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content