Interview

De man die het opnam tegen Intel en verloor

René Raaijmakers
Leestijd: 10 minuten

Bij zijn komst bij National Semiconductor in 1996 predikte hij de zegeningen van digitale systeemchips, maar zes jaar later maakte hij van National weer een puur analoge speler. Brian Halla over zijn avontuur met Cyrix en systeemchips en over de lobby die hij als voorzitter van de Semiconductor Industry Association voert voor een man on the moon-project voor chips.

Brian Halla in Leuven. Bij Imec. Of Bits&Chips hem een half uur wil spreken?

Zeker willen we dat. Brian Halla, topman van National Semiconductor en voorzitter van de Semiconductor Industry Association (SIA), de Amerikaanse organisatie voor chipfabrikanten. Iemand die in die hoedanigheid toegang heeft tot de hoogste niveaus in Washington. Brian Halla, chief executive officer met een hang naar avontuur. Overspeelde bijna zijn hand toen hij x86-processorleverancier Cyrix kocht en de strijd aanging met Intel. Halla, de man die in 2000 aankondigde dat National systeemchips voor draagbare toepassingen en mobieltjes zou gaan maken, maar die ambitie enkele jaren later weer overboord zette.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content