Achtergrond

De legosteentjes van NBG

Tjeu Naus is technisch directeur van NBG Industrial Automation.

Leestijd: 6 minuten

NBG Industrial Automation ontwikkelt elektronica en software voor industriële en medische toepassingen. De producten worden echter steeds complexer, de doorlooptijden steeds korter en prijserosie een steeds groter probleem door goedkopere handjes in het Verre Oosten. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden, zet het Nederweertse bedrijf sinds 2006 fors en meer gestructureerd in op hergebruik. In dit artikel vertelt technisch directeur Tjeu Naus over de praktische ervaringen.

Hergebruik in welke vorm dan ook is onontbeerlijk. Het almaar complexer worden van projecten maakt het vrijwel onmogelijk om vanaf nul te beginnen. Daarvoor ontbreekt de tijd en de menskracht.

De voordelen van hergebruik zijn legio. Door het opnieuw toepassen van wat we al eerder hebben bedacht en gemaakt, kunnen we tijd besparen. Hierdoor kunnen we een product of nieuwe ontwikkeling sneller in de markt zetten. Ook zijn de ontwikkelkosten lager, omdat er al het een en ander beschikbaar is. Doordat de hergebruikte objecten en onderdelen al zijn ingezet in de praktijk, zijn bovendien de kinderziektes eruit en hebben ze een hogere kwaliteit. Daardoor vereisen ze nauwelijks aandacht en komt de focus te liggen op de nieuwe delen. Veel hergebruik maakt het projectrisico kleiner en maakt het mogelijk de aandacht te richten op de echte risico‘s.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content