Achtergrond

De kilowatts vliegen je om de oren

Sander Bogers is werkzaam bij Rommtech in Halsteren, waar hij als general manager verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van de organisatie. Hij heeft tien jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van elektronica.

Leestijd: 3 minuten

Een pc die 24/7 aanstaat, kost gemakkelijk honderdvijftig euro per jaar aan stroom. Op het verbruik van grote machines valt nog veel meer te besparen. Toch zijn weinig bedrijven daar echt actief mee bezig. Dit komt doordat er geen simpele oplossingen voorhanden zijn om grotere vermogens op een goede manier inzichtelijk te maken. Met een eigen ontwikkeld systeem wil Rommtech daar verandering in brengen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is hot. Ook onze klanten vragen steeds vaker of Rommtech een gecertificeerd Iso 14001-systeem heeft. Deze norm kijkt naar de invloed van een organisatie op het milieu en of de organisatie voldoet aan milieuwet- en regelgeving. Daarnaast dient een organisatie zich continu te verbeteren op dit gebied. Het aantal Iso 14001-gecertificeerde bedrijven neemt per jaar met tien procent toe.

Ons pand in Halsteren verwarmen we op gas, onder hoog rendement en op lage temperatuur. Op het thermostaat een tandje lager zetten na, valt hier niet veel te halen. Veel meer mogelijkheden biedt onze elektriciteitsrekening. We hebben machines die continu kilowatts staan te verstoken, zoals een reflowoven en een golfsoldeerder, maar ook de airco en verlichting van het gebouw verbruiken veel. Hierop kunnen we eenvoudig heel wat besparen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content