Kort nieuws

De Jager en Bleker lanceren MKB-Exportversneller

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister De Jager (Financiën) en staatssecretaris Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) hebben op 15 februari 2011 samen met Atradius Dutch State Business de MKB-Exportversneller gelanceerd. Deze nieuwe overheidsfaciliteit heeft tot doel de export door middelgrote en kleine bedrijven te stimuleren door kredietverzekering aan te bieden. Door betalingsrisico‘s te dekken kan het midden- en kleinbedrijf buitenlandse klanten winnen en markten veroveren, denken de ministers.

Atradius, een uitvoeringsorgaan van de Nederlandse overheid, biedt een dergelijke verzekeringsmogelijkheid al aan sinds 1932, maar het mkb maakte tot nu toe bescheiden gebruik van deze regeling. ’Door verkorting van de aanvraagprocedure en goede afspraken met banken voor de ondersteuning van bedrijven die van de MKB-Exportversneller gebruik willen maken, komt kredietverzekering nu eenvoudiger binnen bereik van kleine en middelgrote exporteurs van kapitaalgoederen. Hiermee worden de exportkansen van Nederland vergroot‘, aldus De Jager.

De FME reageert ’verheugd‘ over de lancering, maar vindt het omzetplafond van 50 miljoen euro wel wat laag.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content