Achtergrond

De beste chips die de Benelux heeft voortgebracht

Paul van Gerven
Leestijd: 8 minuten

Bits&Chips presenteert: een eregalerij voor de slimste en meest succesvolle chipinnovaties die in België en Nederland zijn gerealiseerd.

België en Nederland blazen ondanks hun geringe omvang een toontje mee in de chipwereld. Philips Semiconductors, nu NXP, is met enkele onderbrekingen een vaste toptienspeler in de halfgeleiderindustrie. Heel wat kleinere bedrijven uit de Lage Landen produceren weliswaar niet zelf, maar maken wel furore met hun chipontwerpen. Ook is er natuurlijk Imec, waar de volgende generaties chips en elektronica worden geboren. En ‘onze’ academische onderzoekers zijn kind aan huis bij topconferenties als de ISSCC.

Bij Bits&Chips vonden wij het tijd om de chipexpertise in deze uithoek van de wereld in het zonnetje te zetten. We lezen – gelukkig ook steeds vaker in de mainstream media – vaak over hoe goed we hier zijn in precisie- en software-engineering en complexe machinebouw, maar aandacht voor chips is er slechts sporadisch. Hoe belangrijk ze ook zijn voor alle soorten technologie, erg mediageniek zijn ic’s blijkbaar niet.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content