Tools&Toys

Datalight schaaft bestandssysteem op maat voor Montavista

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Datalight heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Reliant-flashbestandssysteem en bijbehorende FlashFX Prom-mediabeheerder, met vooraf ingestelde ondersteuning voor Montavista Linux. De nieuwe versies integreren eenvoudig met Montavista‘s Eclipse-gebaseerde Devrocket-IDE. Daardoor worden de Datalight-producten als laadbare kernelmodules gebouwd die samenwerken met het OS-image. Voorbeeld-bootstrapcode wordt meegeleverd voor integratie met een bootloader.

Verder bevat de Datalight Loader nu een lichtgewicht read-onlyversie van Reliance. Hiermee kunnen bootloaders het OS-image direct van een Reliance-partitie laden. Apparatuur die Reliance draait, kan probleemloos upgrades doorvoeren aan het besturingssysteem door het transaction point-feature, waarmee wijzigingen in het bestandssysteem pas worden doorgevoerd als alle data is geschreven. Ook zijn diverse verbeteringen doorgevoerd in betrouwbaarheid en is de ondersteuning voor flashchips uitgebreid. FlashFX Pro ondersteunt nu Spansion NS-P, Samsung Flexonenand, 55 nm flash van Micron en alle Nor-onderdelen die aan CFI voldoen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content