Kort nieuws

Dassault neemt MatrixOne over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Franse Dassault Systemes, leverancier van oplossingen voor Product Lifecycle Management (PLM), heeft 408 miljoen dollar neergeteld voor zijn Amerikaanse concurrent MatrixOne. Het bedrijf uit Parijs wil met de overname zijn marktbereik vergroten. Op dit moment levert Dassault PLM-tools voor automotive, defensie, elektronica en lucht- en ruimtevaart. Met de productlijn van MatrixOne bedienen de Fransen ook specialisten op het gebied van halfgeleiders, hightech elektronica, medische systemen en textiel. De acquisitie moet deze zomer zijn afgerond.

MatrixOne rekent onder meer Nokia, Philips, Qualcomm, SonyEricsson, STMicroelectronics en Toshiba tot zijn klanten. Het bedrijf scoorde in het fiscale jaar 2004/2005 een omzet van 124 miljoen dollar. Het is nog onduidelijk wat de overname betekent voor de vestiging in Amsterdam.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content