Tools&Toys

Dare lanceert 6 GHz EMC-signaalgenerator

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dare Instruments heeft zijn assortiment van EMC-instrumenten uitgebreid met een hoogfrequente EMC-signaalgenerator. Op de EMC-vakbeurs EMV 2011 in Stuttgart introduceerde het bedrijf een 6 GHz signaalgenerator gericht op EMC-immuniteitstestapplicaties. Deze Radigen 6 is een uitbreiding op de 400 MHz Radigen 400M-generator die Dare vorig jaar op de markt bracht. Met een bandbreedte van 1 MHz tot 6 GHz zet het nieuwe apparaat een volgende stap. In combinatie met het Radicentre-EMC-testsysteem, het assortiment aan EMC-vermogenmeters, de Radiswitch-schakelkaarten en Radisense-veldsterktesensoren kan Dare nu een compleet EMC-immuniteitstestsysteem bieden.

Het frequentiebereik van de Radigen 6 loopt van 9 kHz tot 6 GHz, wat de generator geschikt maakt voor alle EMC-testnormen voor zowel geleidende als stralende immuniteitstests. Het instrument heeft minimale in- en uitschakelverschijnselen bij het wijzigen van het signaalniveau of de frequentie. Het kan CW-signalen genereren met een resolutie van 1 Hz. Met behulp van een interne modulator kan de draaggolf AM-gemoduleerd worden met een instelbare modulatiefrequentie van 1 Hz tot 100 kHz. Verder kan de Radigen 6 pulsgemoduleerde signalen genereren met periodetijden vanaf 200 ns.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content