Cyclomedia breidt streetviewdiensten uit met Amerikaanse 3d visualisaties


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 2 minutes

Cyclomedia heeft voor een niet nader genoemd bedrag het Amerikaanse Floating Point FX overgenomen. Hiermee voegen de Zaltbommelaren niet alleen 3d visualisatie toe aan hun portfolio van zakelijke streetviewdiensten, maar ook een groot aantal bedrijven en overheidsinstellingen in Noord-Amerika aan hun klantenbestand. De overname moet Cyclomedia’s groei in de VS en de rest van de wereld bevorderen.

Floating Point FX produceert gedetailleerde 3d visualisaties van omgevingen op straatniveau. De onderneming uit Madison, Wisconsin, levert haar data-analyseoplossingen onder meer aan de transportsector, de telecom, de overheid en nutsbedrijven. Cyclomedia’s hoogwaardige straat- en luchtfoto’s en lidargegevens vormen een belangrijke bron voor de visualisaties. De Nederlands-Amerikaanse krachtenbundeling biedt een nog nauwkeurigere digitale weergave van de buitenwereld om fysieke infrastructuren op afstand te beoordelen, te analyseren en te meten.

De overname maakt deel uit van de investeringsstrategie voor data-analyse die Cyclomedia vorig jaar aankondigde toen het zelf in handen kwam van het Britse Volpi Capital. ‘De integratie van de data- en data-analysemogelijkheden van onze twee bedrijven zal ons helpen om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar een zeer nauwkeurige, realtime digitale weergave van hun omgeving. Na afronding van deze acquisitie zullen we ook naar mogelijkheden kijken om Floating Point’s technologie verder in Europa te introduceren’, zegt Cyclomedia-ceo Frank Pauli.

‘Deze strategische acquisitie versterkt ons team en vergroot onze capaciteit en ons aanbod om onze groei te versnellen’, aldus Joe Astroth, ceo van Cyclomedia in Amerika. ‘Onze uitgebreide aanwezigheid in de VS is een essentieel onderdeel van onze wereldwijde groeistrategie.’