Kort nieuws

Cyber Security Raad wil noodmaatregelen tegen studentenstops bij ai-opleidingen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Cyber Security Raad, het adviesorgaan van het kabinet rond cyberveiligheid, luidt de noodklok over de studentenstops bij kunstmatige intelligentie-opleidingen en aanverwante studies zoals data-science en business analytics. Verschillende universiteiten hebben aangegeven dat ze met capaciteitsproblemen kampen en willen paal en perk stellen aan het aantal studenten. Maar dat kan Nederland zich niet veroorloven nu er een battle for brains gaande is op ai- en it-gebied, vindt de raad.

De organisatie pleit daarom bij het ministerie van OCW voor noodfinanciering waarmee universiteiten op korte termijn de capaciteit kunnen vergroten. De overheid zou ook een gespecialiseerd team moeten samenstellen om universiteiten te helpen bij het vinden van personeel en andere middelen. En ten slotte zou de overheid moeten toezien op een betere balans tussen opleidingsaanbod en vraag op de arbeidsmarkt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content