Analyse

Cyber Security Raad pleit voor regels rond iot-beveiliging

Pieter Edelman
Leestijd: 5 minuten

Zomaar een berichtje vanmorgen: ‘Hackers zouden fabrieken kunnen opblazen met smartphone-apps’. We kijken er al nauwelijks meer van op. Ondertussen weten we heus wel dat het met forse beveiligingsbezwaren gepaard gaat om alles aan elkaar knopen via internet.

Maar ja, de voordelen wegen tot nu toe steeds op tegen de bezwaren: consumenten raken meer en meer verknocht aan het gemak en comfort dat smartphones, slimme thermostaten, televisies en auto’s bieden, het bedrijfsleven wordt in de mondiale concurrentiestrijd gedwongen om elke methode aan te grijpen die de operationele kosten kan verlagen, en bij de publieke instellingen staan budgetten continu onder druk.

De Cyber Security Raad, een onafhankelijk adviesorgaan voor het kabinet, heeft zich gebogen over de vraag hoe dit kan worden opgelost. In een rapport pleit de raad ervoor om te werken aan een Europees systeem van certificering en labeling om de problemen met iot-security het hoofd te bieden. Dat is een goed idee.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content