Tools&Toys

CUI brengt busloze digitale POL-modules uit

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

CUI heeft de eerste busloze digitale gelijkspanningsomzetters voor Point of Load-toepassingen uitgebracht. De NSM2P-serie is bedoeld voor systeemontwerpers die het hoge rendement en de compensatievoordelen van digitaal gestuurde voedingen willen, maar geen digitale communicatiebus in hun systeem willen opnemen. Zij krijgen via enkele verbindingspennen die via USB op een computer worden aangesloten toch toegang tot de functies van de voeding, en kunnen deze instellen en testen via CUI‘s eigen grafische software. In het uiteindelijke product zijn deze pennen afwezig.

De module zonder seriële-busaansluiting beschikt over dezelfde kenmerken en functies als de NSM2P mét bus. Zo voorziet hij in zuivere cyclus-voor-cyclus-compensatie, zelfstandig de balans kiezend tussen dynamische prestaties en systeemstabiliteit. Dankzij deze functie hoeven ontwerpers geen extra marges in te bouwen om rekening te houden met aspecten als componentveroudering, productietoleranties en temperatuurvariaties. Het onvermijdelijke gevolg van deze marges zijn hogere componentkosten en langere ontwerpcycli. Met NSM2P’s zelfcompensatie kan de module zich dynamisch en in realtime instellen op optimale stabiliteit naarmate de omstandigheden veranderen.

De NSM2P-serie biedt rendementen van meer dan 93 procent bij halve belasting, een ingangsbereik tussen de 4,5 en 14 V gelijkspanning en een van 0,6 tot 3,3 V programmeerbare gelijkspanning aan de uitgang. Er zijn drie compacte Dip-configuraties beschikbaar: de 12 A-versie (2,10 bij 1,27 bij 0,73 cm), de 25 A-versie (2,57 bij 1,37 bij 0,81 cm) en de 50 A-versie (3,09 bij 2,01 bij 0,91 cm). Daarnaast zullen ook SMT- en Sip-varianten worden uitgebracht. Om layout-verdubbeling te vereenvoudigen, hebben de componenten een geneste voetafdruk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content